fredag den 30. december 2011

Om tid der rinder...

*Advarsel - trist og langt indlæg.

Imorgen siger kalenderen 31/12, og vi nærmer os det nye år i hastig fart.
Jeg ved ærlig talt ikke hvordan jeg skal forholde mig til det hele. Til tiden, til nytåret, til det nye... Eller det gamle for den sags skyld. Tankerne flyder sammen i dag, og mine følelser sidder uden på tøjet. Jeg har snakket om at gå på kirkegården i dag, så Allan har købt en Porter til mig, som jeg kan dele med min far, - ligesom min far og jeg, plejede at have portere med, når vi sammen besøgte min farfars gravsted. Det var smukt af Allan at tænke så langt på mine vegne.

Fars gamle lommeur, - Jeg har arvet.
Jeg er måske lidt mere filosofisk anlagt end både Allan, min mor og mine brødre.. Det var én af de ting jeg delte med farmand. Skal vænne mig til, at jeg er alene om det nu. Men nytår har altid været noget specielt for os, på godt og ondt. Jeg skal ikke kede jer med "filosofien" og tankespindet, men noget særligt var/er det..

For 4 år siden imorgen aften, skete der noget meget skelsættende for vores familie. Min far der ellers altid har været stærk som en okse, stædig som... ja, i kender sikkert de fleste fraser. Intet kunne slå ham ud af kurs!, han fik en blodprop i hjernen. Han kunne ikke tale. *BANG* Happy new year.

Han kom hurtigt efter det, og genoptog sit arbejde hurtigere end jeg havde lyst han skulle. Men det var dét der drev ham. Han elskede sit arbejde, og han var jo frisk igen.. Det var han virkelig. Men måske bare mere skrøbelig i vores øjne, for han kunne jo (pludselig) godt blive syg. Han begyndte at læse langsommere, og han måtte lede lidt længere efter ordene, der før kom som fra en poetisk fjerpen. Det tog ham længere tid, men hans personlighed ændrede sig ikke, og han kunne jo godt! Det blev bedre hver dag. Sej farmand!

Senere kom kræften, de fik kureret, der vendte tilbage. Og nu har han været væk i 29 dage. De sidste 4 år har været lånte, og vi vidste det godt. Jeg troede at rutcheturen ville være ovre, men den fortsætter på livet løs. Det var meningen at vi skulle "feste videre, med far i mente", men at mangle ham nytårsaften er næsten ubærligt.. nu. Om 20 minutter er det hele godt igen. Jeg forsøger at komme igennem følelsesregistret i dag, så det ikke slår så hårdt i morgen.Undskyld, nu blev det igen så trist.
Lige nu nyder jeg synet af denne skønhed. Hvordan kan man hade tiden, når den kan se så smuk ud...
Jeg kan ikke...

Jeg tager revanche imorgen - Promise ;)

6 kommentarer:

 1. Åh hvor jeg dog kender den følelse... At miste en af sine forældre er bare SÅ hårdt, jeg sad og tænkte på om ik en af dine poder har samme væremåde som dig ?? Som du kan tage med på kirkegården ligesom din far tog dig med (ikke dele porteren men måske en sodavand )så føre du traditionen videre sammen med en af dine børn, med samme sind... Det er super super svært i lang tid, men jeg kan roligt sige til dig, at følelsen bliver nemmere at bære med tiden. Jeg mistede selv min mor for 13 år siden, da jeg ventede min søn, bang så var det slut. Så jeg kan godt forstå dine tanker og følelser er uden på tøjet. græd græd græd bare ud med det råd du savner og græd. Det hjælper i promise... Jeg sender dig de aller varmeste tanker og håber du får det ud, så du kan få en god nytårsaften
  knus herfra

  SvarSlet
 2. Åee, hvor du rører ved hjerterødderne, det er hårdt at miste en man virkelig holder af, du må simpelthen ha grædt ud (hvis man kan det)smerten forsvinder aldrig, men den blir nemmer at bære med årene. på trods af det hele, så godt nytår til dig og dine, morkaren.

  SvarSlet
 3. -Puha sidder med tårer i øjene. Jeg har ikke prøvet at miste nogen så tæt på men kan forestille mig hvor hårdt det er. Godt nytår trods alt. Kram.

  SvarSlet
 4. Ja, det er en hård tid du skal igennem, men jeg kan love dig, at tiden ikke er din fjende - tværtimod.
  Jeg vil gerne, på trods af alt, ønske dig og din familie et godt og lykkebringende nytår.

  SvarSlet
 5. Søde søde Jeanne
  1000´vis af krammere, trøstene ord og et par brede skuldre at græde ud ved, fra mig til dig
  Mange varme knus Lonnie

  SvarSlet
 6. Kære Jeanne..

  kram fra mig her i cyberspace.. - drik jeres porter og gør det i stille tænksomhed.- men også taknemlighed over at du har haft ham..

  Knus og kærlige tanker fra mig :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...