fredag den 10. februar 2012

Smukt, - Hvem bestemmer?

Ja, hvem har lov til at fortælle dig, hvad der er hot, og hvad der er not?
Hvad er smukt, og hvad er det modsatte... Hvem præger dine meninger om skønhed?
Her på bloggen, bestemmer jeg ;) - Og det her ER smukt for mig:

Bogbinderiet, - min fars, inden det forsvandt. For mig er skønheden i disse billeder, følelsen af at røre genstandende, som jeg kender så godt. Lugten af dem, - selv støvet der har lagt sig, for jeg kender årsagen, og jeg kender historierne der knytter sig til. K.D. er min fars initialer. Pressen med initialer stod på mit værelse da jeg var barn, - midlertidigt bevares, men det gjorde den!
Jeg har et utal af minder om disse maskiner.

I øjeblikket sidder jeg og sorterer i disse og lignende billeder,.. vælger og vrager. De skal i det førnævnte minialbum, - og det er sund proces for mig, kan jeg mærke. Måske triller der en tåre i ny og næ, men mest er det med et smil på læberne, at jeg genkalder mig detaljer uden for billederne.

Skønhed er et "smukt" begreb, - og nu blev du måske lidt klogere på det, set med mine øjne... Måske en anelse mere forvirret. Glædelig vinterferie der ude :)

3 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt skrevet Jeanne..
  JEg kan bestemt godt følge dig i den
  følelse og dit syn på de ting...

  Det er jo ens barndoms minder man ser i det,
  og det vækker en masse blandende følelser både glæde og savn..
  Men som du skriver, er det en sund del af processen og jeg tror det bliver godt for dig at få det i et mini album som du kan tage frem og lave fortællinger for dine børn om -- dengang mor var barn... osv..
  For det er helt specielle minder...

  Rigtig god weekend Jeanne...

  SvarSlet
 2. Ja, men undskyld Jeanne, du skriver: hvem bestemmer hvad der er smukt eller ikke, ja, men i min verden er alle de billeder der fortæller om de gamle håndværk meget smukke og bør bevares for eftertiden, og for dig hvor det indbefatter din barndom, ja, da må det være meget smukt. knus morkaren.

  SvarSlet
 3. Hejsan

  Kul att du är med på min bloggcandy
  Lycka till

  Kramis

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...